Schabowe roladki z serem feta i ogórkami kiszonymi

roladkizogorkiem

Oto bardzo smakowity sposób na przyrządzenie schabu. Dzięki brakowi panierki i smażeniu na patelni grillowej nie są ani trochę tłuste jak normalne schabowe, a nadzienie świetnie uzupełnia mięso.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
  • 1 opakowanie sera feta
  • 100 g ogórków kiszonych
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • pieprz, ew. sól
  • wykałaczki

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ogórki i cebulkę z serem feta na jednolitą masę, doprawić pieprzem.

Plastry schabu rozbić. Posolić malusieńką szczyptą soli i rozsmarować porcję nadzienia, zostawiając wolne brzegi. Zwinąć w rulonik i spiąć 1-2 wykałaczkami. Smażyć z 2 stron na patelni grillowej.

Przepis zainspirowany o tym z Kuchni Lidla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s